Despre noi

Le Barón este un loc idilic pentru a te retrage, unde exploratorii, cuplurile, familiile, dar şi iubitorii de wellness se pot caza şi savura o atmosferă excepţională autentică.

 

Micul nostru hotel tip boutique administrat de o familie este situat într-un conac istoric construit în 1889, în micul sat Gănești, într-o vale pitorească din inima Transilvaniei.

Terenurile noastre au fost reutilizate de mai multe ori de diferiții săi proprietari de-a lungul istoriei, servind drept casă pentru nobilimea armeană și fiind folosite ca fermă de stat în timpul comunismului din România.

Familia noastră (Erich și Wilhelm Jikeli) a achiziționat acest pământ și conac cu o mare viziune: 

“Am vrut să păstrăm cultura transilvăneană locală și să arătăm restului lumii ce are de oferit Transilvania.”

 

Având în vedere acest lucru, ne-am pornit în misiunea de a restabili modurile tradiționale de cultivare și preparare a mâncărurilor locale. Am început să producem propriul vin, să plantăm pomi fructiferi și să cultivăm legume și ierburi pe care le folosim astăzi în bucătăria restaurantului nostru pentru a pregăti delicatese locale. Am construit o rețea solidă de fermieri locali, cum ar fi fermierii de brânză sau de miere, care ne furnizează frecvent cele mai proaspete produse artizanale. Găzduim evenimente pe terenul nostru pentru a oferi artizanilor locali o scenă pentru a-și prezenta obiectele de artizanat și a împărtăși o bucată din cultura transilvăneană.

 

După ce am folosit conacul ca o casă privată de familie ani de zile, am renovat extensiv și am deschis Boutique Hotel Le Baron în 2014, continuând să ne urmăm misiunea de a arăta oaspeților noștri frumusețea unică a Transilvaniei ascunse.

Astăzi ne bucurăm că am creat un refugiu, înconjurat de natură frumoasă, unde oaspeții noștri se pot relaxa și deconecta în timp ce pot experimenta cea mai autentică Transilvania.

Suntem încântați să vă urăm bun venit la Boutique Hotel Le Baron și să vă creăm o experiență de neuitat - explorând natura frumoasă care ne înconjoară, bucurându-vă de delicatese tradiționale, răsfățându-vă cu opțiunile noastre de wellness în timp ce scăpați de tot!

 

 

IMG_8624-min